Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



søndag 25. mars 2012

Bekkestova

Bekkestova
Jeg er verken oppvokst med eller har vært fokusert på å ha hytte i egen eie. Turen har vært målet, og hytteliv har vært fjernt. Men hyttelivet oppleves godt, både som avkobling, rekreasjon og som utgangspunkt til turer. Denne helga var jeg på hyttetur i Svandalen, og fikk oppleve hyttelivets enkelhet og fred.

Bekkestova ligger på Kjerringtveit i Svandalen, Sauda. Denne har vært i familiens eie i over 50 år, og har stått nærmest uberørt i sin enkelhet, under utviklingen i Svandalen, med det store skianlegget der. Hyttetomta er bykslet og ligger et stenkast unna det store hyttefeltet ved Gjuv. Utbyggingen har vært stor de siste 10 årene, men hytta ligger likevel usjenert for dette.

Bekkestova har for tiden innlagt strøm, men ikke innlagt vann og kloakk. Størrelsen er på omlag 20 kvm, og har "sovesal" på kvisten.

Hytta ligger tett opp i en sildrende bekk, og på hyttetomta er det både gran, furu, bjørk og lyng. Et naturlig voksende naturlandskap som ikke er klusset med. Når man er på hytta høres det rennende vannet hele tiden, både ute og inne, og gir en beroligende bakgrunnslyd for oss besøkende. I stua har man utsikt til Sauda, 350 høydemeter lenger nede. Vi er høyt oppe, men små i sammenhengen....

Vi ankom hytta fredag kveld, og satte straks i gang med ritualene for ankomst. Her måtte stua varmes opp, vann hentes i bekken, og stier måkes rundt hytta. Dessuten måtte uthuset med "bøttedassen" låses og varmes opp. Det var mildt denne helga, så snøen var våt og tung. Solveggen står mot nordøst, og her har det blitt bygget en platting, tett opp mot bekken. Helgens mål var å få ryddet dene for snø, slik at familien kunne benytte den i påsken. Sånt noe blir det borg av...


Dyraskar
Lørdag tilbredte vi en god frokost før vi la ut på en skitur til Dyreskar. Denne turen kan du lese mer om her.

Søndag brukte vi mye tid på stell i og utenfor hytta, før vi tok turen opp til "Slettå" som ligger på en høyde etpar hundre meter fra hytteveggen. Dette var leden til skitrekket, minnes mitt følge, og tar meg med på en skitur i området. I dag er det en frivillig som kjører løypene opp til skitrekket, noe som gjør avstanden til hytta enda kortere.

red.anm.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar