Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



tirsdag 2. oktober 2012

Kultursti fra Åkrehamn til Ferkingstad


Den lokale banken og de lokale har laget en kultursti mellom Ferkingstad og Åkrehamn. I år ble stykket mellom Liknes og Ferkinstad rustet opp, så dette måtte sjekkes ut. Vi syklet i området i fjor, med stor interesse for geocache. Da var vi fornøyd med stiene langs stranda. Så nå undret vi oss hva en forbedring på dette stykket kunne være. Nysgjerrig la vi ut fra barnehagen på Åkrasanden...

Det var allerede mørkt da vi la ut på tur, så vi nøyde oss med bruset fra Atlanterhavet. Stiene var de samme som sist, fine grusete stier langs stranda, frem til Liknes, der man må nøye seg med asfaltert landevei, helt til de nyopprustede stiene. Der var stien nesten for flott. Det var bilbredde på veien mot Ferkingstad, og turfølelsen ble heller liten.

Vi gikk i høyt tempo inn til Stavaveien, krysset den og gikk helt til vi kom til privat hage, og snudde brått.

Vi konkluderte med at ruta var kjekkere på sykkel. Det er en svært lettvint tur for de som ikke liker utfordringa med kupert terreng i marka.

Trykk på kartet for zoom


Tid: ca. 1t t/r
Distanse: ca. 5 km t/r
Vanskelighetsgrad: lett
Terreng: gruset sti, asfalt, grusvei, flatt


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar