Mine største opplevelser er i fjellet. Dette mektige ustyrlige, der man ikke kan gjøre annet enn å føye seg etter kreftene. Det å komme så høyt opp at man ser landskap langt borte, langt nede, og likevel kan se oppover i det uendelige. Å la seg imponere av balansen av farger som alltid harmonerer, uforstyrret av menneskelig synsing. Og der oppe, i det øyeblikket; - føler man at man seirer over seg selv. At man er stor i seg selv, men liten i sammenhengen.



mandag 7. mars 2016

Kveldstur på Sandane


Åkrasanden, eller "sandane" som de kaller den lokalt, er en populær plass å gå turer, kanskje spesielt for å lufte hunden eller seg selv. Den nokså nyetablerte natur -og kulturstien fra Karmøys flotteste strand mot Ferkingstad har gjort ruta enda mer tilgjengelig, og på værflotte dager som dette kan man forvente seg rene køgangen langs stiene mot sør.


Vi var ikke overveldet av folkemengdene denne nydelig ettermiddagen, da vi endelig bestemte oss for å gå tur. Det har vært lenge mellom turene i det siste, men det har sine grunner. Grunner har også Åkrasanden. Fin sand og leiregrunn, som forvandler seg litt etter hver storm. Noen holdepunkter er likevel faste: De fine vikene og den vakre skjærgården ut mot åpent hav.



På dager som dette kan man se helt til Utsira, og bare håpe på at de ser tilbake. Vi derimot, vandret langs strendene. Bløtt lys over berg, gresskledde sanddyner, og asfaltdekkede landsbyveier på veien mot Ferkingstad havn var en nytelse denne ettermiddagen.


Akkurat i det vi nådde vårt vendepunkt, hadde sola dagens endelikt, og ble slukt av skyene i horisonten. Fosforlyset kom godt frem og en vakker skyrekke der ute ble fargelagt av solnedgangen.



Vi vendte tilbake etter solnedgang kl. 18.30 og fikk se horisonten brenne i stadig gulere lys. En etterlangtet frisk tur i nydelig vær som minner oss på at våren kommer snart....






Tid: ca. 1,5 - 2t
Distanse: ca. 6-7 km t/r
Terreng: Tursti, landevei, grusvei
Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar